Wednesday, February 23, 2011

Dekupažirane šolje za čaj...

 Ako mislite da imam samo ove tri slike za objaviti ,varate se,ali tako ću sad uraditi ,svaki dan jedan post....po Edinom savjetu ;)  Šolje sam prskala bijelim akrilnim sprejom,nalijepila salvetu,premazala lakom za salvete i zapekla u rerni tj pećnici ;) pusa svima

Tuesday, February 22, 2011

moji najnoviji radovi i koja riječ o čipkanim jajima...:)

Evo malo čipkanih jaja...obećala sam tutorial kako ih napraviti. Za početak vam je potrebna mala hobi bušilica,pačija ili guščija jaja i malo mašte. za početak to mogu biti i kokošija jaja ,ali samo za vježbu ... Izbušite jaja ,ispirite ih,pretpostavljam da to već znate. Isperite ih vodom . Zatim jaja iscrtate prema svom nahođenju,izbušite ih i rupice oivičite bijelim konturom.
Ovo su moji radovi,spremala sam se za izložbu koja je sad pod znakom pitanja,ali valjda nešto treba da se desi da bi se čovjek malo pokrenuo.... Vidjećemo šta će dalje biti...

Ova slika je jako mala i ovo je ulje na platnu...a ja sam je nazvala " Peruanke su stigle u naš grad..." :)Salvet tehnika na staklu...nisam neki ljubitelj rada sa salvetama na staklu ,ali ovaj komplet mi se baš svidio :)

srdačan pozdrav....Snježa ( svima je čudno,ja Snežana a potpišem se kao Snježa...šta mogu tako me svi zovu)

Friday, February 11, 2011

Nagradica

Evo ja načula da će biti snijega za vikend i došla sam po svoje dvije čizmice...zahvaljujem se Aleks i Karmen na ovoj lijepoj nagradici!!!

Friday, February 4, 2011

Čipkana jaja

Konačno sam dobila guščija jaja i prionula na posao,nadam se da će vam se svidjeti. tu je i jedan komplet od flaše i dvije čaše urađen salvet tehnikom.